Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.
Salary Brian Brorsbøl og Codan Camilla Amstrup

Virksomheder risikerer bøder for ulovlige forsikringsforhold: Codan og Salary lancerer nu løsning

Nye tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) viser, at den offentlige instans årligt udsender op til 1500 bøder til danske virksomheder for manglende arbejdsskadeforsikring. Tallene afslører også, at sager om arbejdsulykker, hvor virksomheden ikke er forsikret korrekt, i gennemsnit er løbet op i cirka 17,5 millioner kroner i erstatning og sagsomkostninger de seneste tre år.

Prøv Salary gratis

 

Salary og Codan har gjort det enkelt.

Som travl erhvervsdrivende er der mange ting, man skal forholde sig til, og det kan være svært at huske at opdatere sin arbejdsskadeforsikring. Derfor er vi gået sammen med Codan, for at gøre det mere enkelt. Nu kan du nemlig synkronisere din arbejdsskadeforsikring fra Codan med Salary, så din arbejdsskadeforsikring opdateres helt automatisk, når nye medarbejdere tilføjes eller fjernes i lønsystemet.

”Løsningen støtter vores vision om at automatisere og forenkle administrationen, så vores kunder kan bruge deres tid på at udvikle forretningen. Nu er det ikke kun nemt at håndtere løn med Salary. Virksomheder kan også få orden i deres forsikringsforhold,” siger Brian Brorsbøl, CEO i Salary.dk.

 

En lille forglemmelse kan koste dyrt

Vi samarbejder med Codan, fordi vi ved, hvor nemt man kan glemme at opdatere sine forsikringspolicer. I værste fald kan en lille forglemmelse betyde, at dine medarbejdere ikke er dækket, hvis uheldet er ude. Omvendt kan du risikere at være overforsikret, hvis du glemmer at afmelde medarbejdere, der forlader virksomheden. Det kan hurtigt løbe op i mange penge.

”Vi ser en klar tendens hos vores kunder. Virksomheder op- og nedjusterer løbende antallet af medarbejdere, og netop viden om ændringer i medarbejderforhold bruger vi nu intelligent til at skabe værdi for vores kunder. Gennem vores samarbejde med Codan, har vi automatiseret tilpasning af arbejdsskadeforsikringen, og det betyder, at virksomheder sparer tid, og slipper for bekymringer og besvær” fortsætter Brian Brorsbøl.

 

Relevant for alle

Samarbejdet mellem Salary og Codan er en kæmpe fordel for mindre og mellemstore virksomheder på tværs af brancher, da problemstillingen kan være relevant for alle typer virksomheder.

”Det handler om at have tillid til, at man er ordentligt dækket, hverken over- eller underforsikret. Virksomheder undgår at betale for meget for forsikringer til medarbejdere, der ikke længere er ansat, og forebygger samtidig kritiske situationer. En arbejdsulykke kan betyde erstatningskrav for op til flere millioner, og i yderste konsekvens kan det betyde konkurs for en arbejdsgiver, som ikke er ordentlig forsikret. Den situation skal vi gøre alt for at undgå og forebygge. Vi skal investere i præcis det, der giver mest værdi for virksomhederne,” slutter Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan.

Prøv Salary gratis

 

Sådan virker det

 

 

Med Salarys integration til Codan kan du synkronisere antallet af medarbejdere, der er dækket af arbejdsskadeforsikringen med medarbejdere i Salary – helt automatisk. På den måde tilføjes nye medarbejdere, der oprettes i lønsystemet automatisk til din forsikringspolice hos Codan. Det samme gælder, hvis en medarbejder afmeldes i lønsystemet – så justeres din forsikringspolice tilsvarende. Du betaler aldrig for meget, og er korrekt forsikret hvis uheldet er ude.

Er du eksisterende kunde hos Codan, kan du aktivere denne service direkte i Salary. Har du ikke en arbejdsskadeforsikring fra Codan, kan du få et særligt tilbud gennem vores samarbejde. Dette bestilles direkte i Salary.

Er du ikke Salary kunde kan du tilmelde dig her

 

Fakta: Det siger arbejdsskadeloven

  • For at sikre ansatte ved arbejdsulykker, har virksomheder pligt til at tegne en arbejdsskadeforsikring.
  • En arbejdsgiver, der ikke tegner forsikring eller tilslutter sig Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, kan straffes med bøde.
  • Hvis en virksomhed ikke har tegnet en arbejdsskadeforsikring, og en ansat kommer til skade, lægger AES pengene ud for sagens behandling, og herefter skal virksomheden betale for erstatningerne til tilskadekomne og for sagens behandling, medmindre AES skønner, at ”der har foreligget formildende omstændigheder.”
  • Der kan være få undtagelser fra pligten til at tegne en arbejdsskadeforsikring, fx hvis der er tale om en ansat, der arbejder i en privat husholdning under 400 timer om året.

Hold jeres arbejdsplads sikker. Læs vores guide om gode råd til at undgå skader og indbrud på arbejdspladsen, der ellers kan koste jer dyrt.

Prøv Salary gratis