Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

15 råd der forebygger risikoen for indbrud og skader

Indbrud og skader i virksomheden er både ubehageligt og dyrt, men der er nogle ting I kan gøre for at undgå det.

 

Læs her vores 15 gode råd og se hvad I selv kan gøre for at forebygge risikoen for indbrud og skader i virksomheden, med relativt få tiltag.

 

1. Fast rundering

Sørg for, at holde opsyn med jeres bygningerne, så I sikrer, at der ikke er opstået en skade eller været ubudne gæster. Vi anbefaler, at det sker mindst en gang dagligt.

 

2. Have åbent udsyn om virksomheden

Sørg for, at der ikke er containere/skrald eller andet materiale ubudne gæster kan gemme sig bag eller nemt kan sætte ild til.

 

3. Alarm

Installer en tyverialarm, der giver alarm på stedet og besked til en vagtcentral. En tyverialarm er med til at stresse og genere tyven.

 

4. Belysning

Installer sensorstyret udendørslys, som tændes ved bevægelse. Det gør det svært for tyven at nærme sig bygningen uden at vække opsigt.

 

5. Boks til værdier

Det er godt givet ud at installere en indbrudssikker boks til særlige værdigenstande. Boksen skal helst være brandsikker.

 

6. DNA-mærkning af din virksomheds værdier

Med denne nye teknologi kan du mærke din virksomheds kostbare ting med et syntetisk dna, der kun kan ses i uv-lys. Med unikt dna, der linker til dig, letter du politiets efterforskning, når dine stjålne ting bliver fundet. Husk: Du kan få rabat på dna-mærkning.

 

7. Fastmontering

Har du større værdigenstande i virksomheden, fx elektroniske apparater, kan det være en god ide at fastmontere dem.

 

8. Affaldscontainere

Der kan være risiko for, at der ved tomme bygninger kan opstå brand i en affaldscontainer eller i et skraldestativ monteret på en bygningsfacade, som kan forårsage store skader. Den mest effektive måde at undgå brandene på er at minimere adgangen til affaldscontainerne, enten ved at placere dem i et aflåst depot eller ved at sætte lås på låget, imens bygningen er uden opsyn.

 

9. Intet er unormalt og mistænkeligt

Sørg for, at der ikke er varer, der af ’uforklarlige’ grunde er anbragt tæt ved porten.

 

10. Nøgler

Tjek at der ikke er efterladt nøgler i dørlåse og andre sikringsenheder.

 

11. Vinduer og yderdøre

Tjek, at de er lukket og forsvarligt aflåst.

 

12. Persienner og gardiner

Sørg for, at de er rullet ned/trukket for, så der ikke kan kigges ind og sørg for at fjerne al løsøre (ting), som kan være interessant for en tyv.

 

13. Rum- og videoovervågning

Installer videoovervågning og tjek, at den dækker i de fastlagte dækningsområder fx efter omflytning af varer, inventar og lignende.

 

14. Porte og lemme

Tjek at de er lukket og forsvarligt låst.

 

15. Sikringsgitre

Sørg for at de sidder korrekt og er fastlåst.