Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.
Store Bededagstillæg

Farvel til Store Bededag – alt hvad du skal vide om det nye løntillæg

Med et officielt farvel til Store Bededag som helligdag, byder vi nu en ny tradition velkommen; Store Bededagstillægget. Men bare rolig, vi har samlet alt hvad du skal vide om Store Bededagstillægget, så både du og dine medarbejdere trygt kan tilvænne jer livet uden Store Bededag.

Tilbage i februar 2023 vedtog Folketinget at afskaffe Store Bededag, som vi kender det. Det betyder at fra og med 2024 vil dagen ikke længere blive markeret som en helligdag, men vil i stedet være en almindelig arbejdsdag. Dette kompenseres i dine medarbejderes løn, afhængigt af ansættelsesforholdet.

Timelønnede bliver lønnede efter normale vilkår og tillægget er derfor som udgangspunkt ikke relevant for disse medarbejdere.

Afskaffelsen af Store Bededag for den fastlønnede betyder derimod én fridag mindre i bagagen, men til samme faste løn. Som kompensation modtager lønmodtageren derfor et tillæg på 0,45% af årslønnen, som svarer til værdien af en fridag.

Tillægget kan udbetales på to måder:

  • Løntillægget udbetales to gange årligt sammen med ferietillægget i maj og august
  • Løntillægget udbetales hver måned ved den faste lønkørsel

Hvis I vælger at udbetale tillægget to gange årligt, skal I være særligt opmærksomme på, hvad der sker i tilfælde af at en ansat fratræder sin stilling. I denne situation har den ansatte nemlig ret til at få udbetalt det optjente tillæg siden sidste udbetaling. Dette sker dog helt automatisk i Salary. Ved løbende udbetaling på månedsbasis, er det vigtigt at tillægget fremgår klart og tydeligt på lønsedlen.

 

Hvad skal du gøre i Salary?

Bare rolig, Salary har gjort det nemt for dig. Alt kører faktisk automatisk, som det plejer. I Salary udbetales tillægget nemlig automatisk med ferietillægget to gange om året, men hvis du ønsker det, så har du også muligheden for at slå månedsbetaling til. Dette gør du under Virksomhed > Virksomhed > Avanceret > Udbetal Store Bededagstillæg periodisk:

 

Screenshot Store Bededagstillæg

 

Du kan desuden slå til, at det også skal være muligt at slå tillægget til på timelønnede, hvis du har timelønnede medarbejdere på funktionærlignende vilkår. 

Hvis virksomheden vælger at beholde Store Bededag som en arbejdsgiverbetalt fridag, skal dette vælges i feriekalenderen under fanen Virksomhed > Ferieindstillinger > Feriekalender:


Arbejdsgiverbetalt fridag

 

Et varmt velkommen til Store Bededagstillægget, og mon ikke vi stadig kan nå at nyde en lun hvede.

 

Kilde: https://www.danskindustri.dk/vi-radgiver-dig/personale/nyhedsarkiver—personaleforhold/nyheder-personalejura/2023/3/store-bededag-afskaffet-som-helligdag/