Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Din guide til det rigtige lønsystem

På denne side har vi samlet en række svar på nogle af de spørgsmål, man typisk har, når man skal finde sig et nyt lønsystem. Vi har linket til en række artikler og guides, som kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige lønsystem for din virksomhed.

Prøv nu

Gratis og uden binding.
Kom i gang på 2 minutter.

Salary er det enkle valg

Hvis du skal vælge dit
første lønsystem

Hvis du har et lønsystem, men overvejer at skifte

Hvis du laver løn for
andre virksomheder

Hvad er et lønsystem?

I stedet for at styre sine lønadministration manuelt, via fx Excel ark, kan virksomheder med fordel vælge et lønsystem til lønbehandling. Et lønsystem hjælper dig med at holde alt, der vedrører løn samlet ét sted. Her får du overblik over dine ansatte, deres lønsatser, skattekort, og eventuelle bonusser, og særlige tillæg. Registrerede timer, kørsel eller medarbejder udlæg godkendes og medregnes i lønnen, og lønsystemet styrer alle indberetninger til SKAT, pension, ATP, e-indkomst osv. Der er rigtig meget tid at spare ved at bruge et lønsystem, og risikoen for fejl minimeres betydeligt. Prøv en gratis lønseddel inden du beslutter dig – Kom godt fra start med vores gratis lønsystem, eller køb vores lønsystem helt ned til 21 kr. per lønseddel med Salary, så er gevinsterne store. Det er oplagt at gøre hverdagen som virksomhedsejer eller bogholder lettere, ved at bruge et lønsystem. Er du på udkig efter dit første lønsystem, kan du læse mere om Salary her

Hvad skal et lønsystem kunne?

Helt grundlæggende skal et lønsystem beregne og udbetale lønnen til jeres ansatte, samtidig med at alle betalinger til pension, ATP, og SKAT foretages korrekt. Alle lønsystemer i Danmark klarer denne del, men der er stor forskel på brugervenligheden. Hos Salary har vi gjort det enkelt, så både bogholderen og virksomhedsejeren kan bruge lønsystemet. Den høje brugervenlighed gør det også sværere at begå fejl i lønnen. Udover brugervenligheden, er det også vigtigt at se på, hvordan lønsystemet kan være med til at minimere manuelt tastearbejde, og spare tid for dig, der sidder med lønnen. Et godt eksempel er bogføring af løn, hvor Salary lønsystem har flest integrationer til regnskabssystemer, så vi kan bogføre lønnen automatisk i dit regnskab. Salary er samtidig det eneste lønsystem som bogfører skatten samtidig med lønnen, så du slipper for besværet. Taler dit lønsystem sammen med dine andre systemer, så slipper du også for at holde dine data opdaterede flere steder, og du slipper for dobbeltindtastninger. Hos Salary har vi gjort det enkelt at integrere lønnen med dine systemer, og du kan se hvilke integrationer vi har her.

Et moderne lønsystem bør også kunne hjælpe dig med at håndtere udlæg, kørselsgodtgørelse og kilometer penge, registrere timer, og levere letforståelige lønsedler til de ansatte.

quote-icon
“Vi fik et nemmere lønsystem, bedre support, og sparer nu 3.950 kroner om året. Vi burde have skiftet til Salary for længe siden.”
OK Plus, Sønder Omme
Skiftede til Salary efter 20 år med deres forrige lønsystem

Lønsedler, som medarbejderne kan forstå

Mange medarbejdere har svært ved at gennemskue og forstå deres lønsedler. Vi har skrevet denne guide der forklarer hvert element på lønsedlen. Du kan dele guiden med jeres ansatte, så du slipper for spørgsmål til lønsedlen.

Med Salarys lønsystem har medarbejderne også mulighed for at vælge hvordan de gerne vil modtage deres lønsedler. De kan vælge e-mail, e-boks eller SMS, og de kan altid finde deres lønsedler i Salary medarbejder-appen.

Frederik Sandgrav fortæller om sine erfaringer med Salary
quote-icon
Vi bruger Salary fordi det er fedt, det er nemt, og det er hurtigt
Frederik Sandgrav
Indehaver, Sandgrav Solutions

Hvilket lønsystem passer bedst til enkeltmandsvirksomhed?

Typisk har du som enkeltmandsvirksomhed ikke behov for et lønsystem, medmindre du har ansatte der skal aflønnes.  Driver du istedet en énmandsvirksomhed hvor virksomhedsformen er ApS så kan du med fordel benytte Salary til at automatiserer administrationen af løn så meget som muligt, så du kan fokusere på andre ting. Vi har skrevet guiden Hvordan udbetaler jeg løn til mig selv? der går i dybden med dette.

Danske lønsystemer

Kan du finde hoved og hale i de danske lønsystemer? Der er efterhånden mange om buddet. Hvilket system, der egner sig bedst til din virksomhed, afhænger af dine prioriteringer og omstændigheder. Hos Salary går vi op i brugervenlighed, automatisering og at vi har de bedste integrationer. Men hvad er det specifikt, vi gør, som du ikke finder hos andre danske lønsystemer? Vi har skrevet en lille artikel om dette, men du kan også læse mere om os her.

Hvilket lønsystem skal jeg vælge?

Der er mange lønsystemer at vælge mellem i Danmark. Nogle kræver dyre kurser, hvor du lærer systemet, og andre kræver dyre abonnementer. Hos Salary har vi gjort det enkelt, så både bogholderen og virksomhedsejeren kan bruge systemet. Du behøver ikke dyre kurser for at kunne lave løn i Salary, og du betaler kun for de lønsedler du laver. Læs mere om Salary her

Billigste lønsystem

Grundlæggende er det vigtigt at huske på, at den største besparelse ligger i den tid, du skal bruge på lønnen. Selv et gratis lønsystem kan ende med at være et dyrt bekendtskab hvis du skal bruge oceaner af tid på løn hver måned. Salary er både nemt at bruge og automatiserer administrationen, så du netop sparer tid. Der kan dog sagtens være store penge at spare ved at skifte lønsystem. Se vores priser, eller prøv vores gratis lønprogram inden du beslutter dig.

Letløn – SKATs eget lønsystem

SKAT har lavet deres eget lønsystem, der hedder Letløn. Letløn er gratis, og har den fordel, at du indberetter direkte til SKAT. Ulempen er, at det hurtigt giver dig mere tastearbejde hver eneste måned. Vi har skrevet en mere uddybende artikel omkring Salarys fordele overfor Letløn.

Lønseddel skabelon

Søger du en lønseddel skabelon, kan du downloade vores Excel skabelon. Du kan dog med fordel bruge Salary lønsystem gratis, til at lave gratis lønsedler og udbetale løn til dine medarbejdere, helt automatisk. Læs mere her.

Vagtplan og lønsystem

Bruger din virksomhed et vagtplansystem eller system til tidsregistrering, så er der store fordele ved at bruge Salary lønsystem, så du slipper for dobbeltindtastning, og kun skal vedligeholde jeres data ét sted. Her kan du læse mere om vores forskellige integrationer.

Kan man registrere kørsel i lønsystemet?

Er du selvstændig og bruger din egen bil til arbejdsrelateret kørsel. Så bruger du din bil til såkaldt ‘erhvervsmæssig kørsel’, og det betyder, at du kan få skattefri kørselsgodtgørelse. Helt grundlæggende betyder kørselsgodtgørelse, at du kan få dækket nogle af dine udgifter forbundet med at transportere dig til og fra arbejde.

Med Salary lønsystemet kan du nemt lave kørselsregistrering, vi har også skrevet en guide til kørselsgodtgørelse som selvstændig, samt dedikeret et podcast afsnit til netop kørselsgodtgørelse.

Kom gratis i gang, med Danmarks hurtigste lønsupport

Du hjælpes godt i gang af vores kompetente supportere, der altid sidder klar ved tasterne på chat og e-mail. Du kan være helt tryg med vores lønsupport i ryggen –  hvis der opstår problemer, er vi hurtigt ude.

Lyt med, når vi hylder de danske MicroHeroes

I podcasten giver vi mikrofonen videre til hverdagens helte hos små- og mellemstore virksomheder, hvor de deler deres erfaringer og råd indenfor løn, HR og administration.

Lyt til MicroHeroes
Podcast
Undgå at vælge forkert