Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.
årsafslutning 2023

Årsafslutning i Salary – sig farvel til lønåret 2023

Nok engang nærmer vi os årets udgang, og det betyder også afslutningen på lønåret 2023. Derfor har vi samlet vores bedste råd til at få afsluttet året med ro i maven, så julefreden for alvor kan sænke sig. Samtidig tager vi også et lille smugkig ind i det nye år, og tager forskud på nogle af de ændringer 2024 bringer.

Har I styr på feriedage, kørsel og pension?

Ferie, kørsel og pension er formentlig noget som I beskæftiger jer med igennem hele året, og derfor er de også særligt vigtige at få afsluttet korrekt inden årets udgang. Vi tager et kig på hver af dem, så du ved hvad du skal være opmærksom på for at komme godt i mål, og bare rolig, du får selvfølgelig også en guide med til hvert emne.

Ubrugte feriedage?

Har dine medarbejdere feriedage til gode fra sidste ferieår? Som virksomhed kan du indgå en skriftlig aftale med dine medarbejdere om overflyttelse af ferie til næste ferieår. Derfor kan det være en god ide at slå automatisk overførsel af ferie til i Salary, så ubrugte feriedage ikke går tabt. Her finder du hele guiden til automatisk overførsel af ferie.

Ekstra til pension?

I december er det særligt vigtigt at I godkender jeres løn i tid, ikke mindst hvis I indbetaler pension på vegne af jeres medarbejdere. Det kan også meget vel være at jeres medarbejdere er interesserede i at indbetale ekstra pension, for at få glæde af fradraget for 2023. Da deadline for indbetalingen er d. 29. december 2023, kan det være en god ide at informere jeres medarbejdere allerede nu, så I er sikre på at pensionen kommer med inden årets afslutning. Her finder du hele guiden til hvordan du tilføjer og redigerer pension for dine medarbejdere.

Registrering af kørsel?

Kørsel er endnu et punkt som et vigtigt punkt at få styr på inden vi skriver 2024. I Salary kan du registrere kørsel på to måder, enten ved brug af en ekstern kørebog/app eller ved detaljeret registrering i Salary. Hvis du anvender en ekstern kørebog eller app, som f.eks. vores integration til Mileage Book, er det her du holder styr på din dokumentation til SKAT. Derfor kan du nøjes med at indberette det samlede antal kilometer i Salary. Du kan registrere kilometer under ’Medarbejder’ > ’Kørselsregnskab’ eller ’Registrering’ > ’Kørselsregnskab’. 

Med detaljeret registrering i Salary udfylder man derimod den nødvendige dokumentation til SKAT direkte. Her skal du huske at slå detaljeret registrering til under ‘Kørselsregnskab’ på medarbejderen. Vær opmærksom på at denne mulighed kun er synlig, når der er registreret 0 km. Læs den fulde guide til kørselsregistrering her.

Det nye Store Bededagstillæg træder i kraft ved første lønkørsel i 2024

Det er næppe gået din næse forbi, at Store Bededag ikke længere vil blive markeret som en helligdag. Derfor introduceres et nyt løntillæg, som betyder at fastlønnede fremadrettet ville kunne se et tillæg på 0,45% af deres månedsløn på deres lønseddel. Efter virksomhedens valg kan dette tillæg udbetales på månedlig basis eller sammen med ferietillægget i maj og august. 

Ændringen sker heldigvis helt automatisk i Salary og tillægget vil som udgangspunkt blive udbetalt to gange om året, sammen med ferietillægget. Få det fulde overblik over Store Bededagstillægget, hvad du skal være opmærksom på ved henholdsvis timelønnede og månedslønnede og hvordan Salary håndterer tillægget.

Afstemning til eIndkomst?

Når man kører løn i Salary, indberetter systemet automatisk til eIndkomst. Hvis man har mange medarbejdere, eller har haft fejlede lønkørsler i løbet af året, kan det være en god idé at kontrollere sin virksomheds data. Du kan eksportere en eIndkomstrapport i Salary under fanen Virksomhed > Rapporter, som du kan afstemme mod dine data i eIndkomst. Læs mere om, hvordan du automatisk indberetter til eIndkomst med Salary.

 

Vi står klar til at hjælpe dig i supporten

Hvis uheldet er ude eller du har spørgsmål, så står vores kompetente kollegaer som altid klar til at hjælpe dig godt videre. Vi har åbent som normalt over jul og nytår, med lukket i helligdagene 25/12, 26/12 og 01/01. Kontakt vores support her.

 

Med disse ord, håber vi at du er klar til at lukke lønåret for 2023 og føler dig godt klædt på til at byde det nye år velkommen. Glædelig jul og godt nytår fra holdet i Salary.