Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Automatisk indberetning af eIndkomst i 2023

Hvis du driver en virksomhed i Danmark, skal du løbende indberette dine ansattes løn til eIndkomst. Også selvom du kalder det e-indkomst eller e indkomst. Det er samme ting (hovedpine) vi snakker om. Det er en offentlig instans under SKAT, som registrerer indkomstoplysninger for alle lønmodtagere.

Det kan være tidskrævende og give anledning til fejl. Hvis en indberetning ikke er blevet korrekt registreret eller indtastet forkert, kan det i værste tilfælde føre til, at din medarbejder kommer til at betale 55% på deres indkomst.

Du kan også undgå den hovedpine ved at bruge et super integrerbart lønprogram som Salary, der automatisk tager sig af indberetning til eIndkomst.

 

Prøv Salary gratis

 

Vil du gerne have styr på eIndkomst – og sikre, at alting er blevet registreret korrekt? Og måske endda være åben for tanken om, at der findes en smart og automatisk måde dette kan gøres på i 2023?

Så læs med.

 

Hvad er eIndkomst for noget?

Med eIndkomst danner det offentlige sig et retvisende billede af lønmodtagernes indkomst og arbejdstimer. Det er vigtigt af flere årsager.

For det første, bruger SKAT de oplysninger, når de skal opkræve A-skat eller føre kontrol med udbetaling af diverse sociale ydelser. Det er en sikkerhedsforanstaltning, som skal sørge for, at alle betaler den lovpligtige skat af deres indkomst.

For det andet, er eIndkomst med til at beskytte dine medarbejdere. Den sikrer nemlig, at de løbende optjener dagpenge, feriepenge og betaler ind til ATP af deres løn. Det er derfor vigtigt også at registrere løn- og arbejdstimer, når du indberetter til eIndkomst.

SKAT fortæller selv her, hvad man præcist skal indberette til eindkomst:

Liste over det man skal indberette til eindkomst til SKAT
Stadig ikke helt sikker på, hvad eindkomst er for noget?

Vi er glade for at fortælle dig, at der heldigvis findes systemer, der håndterer disse processer automatisk for dig. Og sådan et lønsystem er Salary.

Derfor findes der i dag to forskellige måder, du kan indberette til eIndkomst.

  1. Manuelt via LetLøn eller
  2. Automatisk via et lønsystem som Salary.

Lad os dykke lidt dybere ned i den sidste.

 

Automatisk e-indkomst indberetning med Salary

Når du godkender lønsedler i Salary, indberetter programmet selv automatisk al den data, som ligger til grund for lønsedlerne. Det betyder, at alt du registrerer i Salary bliver indberettet til eIndkomst, så det lever op til lovgivningen.

Med et lønprogram som Salary, undgår du at lave tastefejl og bruge unødig tid på at gennemse og manuelt indtaste hver enkelt oplysning hver måned.

Skat har desuden en generelt forventning om, at alle virksomheder udbetaler løn hver måned. Hvis det ikke er tilfældet, skal du som arbejdsgiver lave en nul-indberetning. Det tager Salary sig af helt automatisk, hvis der er en måned, hvor din virksomhed ikke har lavet løn.

Det eneste krav er derfor, at du har registreret lønnen korrekt og er oprettet som arbejdsgiver i eIndkomst. Salary tager sig også selv af at sende en tilmelding til eIndkomst, når du opretter en medarbejder.

Har du brug for hjælp til at registrere dig selv som arbejdsgiver på Virk? Så læs med i vores simple step-by-step guide.

Prøv Salary gratis

 

Manuel tilmelding til eIndkomst

Du kan også vælge at tilmelde dig manuelt til eIndkomst. Det gør du typisk ved at lave løn i et Excel-ark og indberette direkte til eindkomst, eller lave lønnen via SKATs Letløn.

For at lave en manuel tilmelding, skal du først være registreret som arbejdsgiver på Virk.dk. Ellers vil din indberetning ikke blive godkendt. Herefter skal du logge ind på TastSelv Erhverv, og indtaste oplysningerne for hver enkelt ansatte manuelt.

De oplysninger, du får brug for ved hver enkelt ansatte, er:

  • Bruttoindkomst
  • A-indkomst
  • A-skat
  • Løntimer
  • AM-bidrag
  • ATP

Hvis du bruger et lønsystem som Salary, er alle de oplysninger i forvejen oprettet automatisk, og du slipper altså for manuel indtastning.

 

Prøv Salary gratis

 

Foretrækker du eindkomst indberetning automatisk?

 

Tiltaler det dig mest at varetage indberetningen af eindkomst automatisk fremfor manuelt? Det forstår vi skam godt.

For at komme i gang med indberetning af eindkomst skal du først oprette din virksomhed i Salary. Dette er ganske gratis for virksomheder med op til 3 ansatte. Og du kan kigge nærmere på vores konkurrencedygtige priser for større virksomheder her.

Du kan få hjælp til at oprette din virksomhed i Salary i videoen her. Det tager ikke mere end 30 sekunder.

Prøv Salary gratis