Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.
to mænd holder møde

Hvilket lønsystem skal jeg vælge? – Guide

Et lønsystem automatiserer alle aspekter af lønbehandling for små og store virksomheder. Lønadministration software gør det nemt for dig at administrere medarbejderbetalinger ved at opsætte direkte indbetalinger, indeholdelse af lønafgifter og vedligeholde nøjagtige optegnelser. Når disse processer gøres manuelt, er de tidskrævende, og der kan let ske fejl.

Leder du efter det bedste lønsystem til at holde din løn kørende gnidningsfrit, få dine medarbejdere betalt til tiden, og alt til en overkommelig pris? Vi er her for at hjælpe.

Prøv Danmarks letteste lønsystem

 

Hvad er et lønsystem?

Et lønsystem beregner en medarbejders løn baseret på deres arbejdstimer og lønninger. Derudover sættes lønafgifter til side.

Manuel lønbehandling efterlader meget plads til fejl. På grund af dette vælger mange virksomheder at outsource lønbehandling, men det kan være meget dyrt. Lønsoftwareløsningen opnår den perfekte balance mellem at være overkommelig og kunne hjælpe virksomheder med at opretholde overholdelse, så de kan undgå bøder og problemer, mens de udfører løn på en simpel og let måde.

Vores beslutning om at udvikle Salary tilbage i 2016 blev udløst af manglen på brugervenligt lønsystem på markedet. Vores mål var at skabe et lønsystem, der er så simpelt, at både virksomhedsejeren og bogholderen let kan administrere lønninger.

Prøv Salary gratis

 

Hvem bør bruge et lønsystem?

Lønsystem er afgørende for enhver virksomhed, der beskæftiger sig med medarbejdere, uanset om de er fuldtids-, deltids- eller kontraktansatte. Lønsystem er tilgængeligt for virksomheder af stort set enhver størrelse og i stort set enhver branche. Der er mange platforme, der er bygget specielt til små til mellemstore virksomheder eller til store virksomheder. Automatisering af løn kan spare tid, forhindre menneskelige fejl og sikre, at alle får den rette løn til tiden. Det kan også være nødvendigt at have en dedikeret person, der håndterer lønsystem til din virksomhed, afhængigt af dens størrelse.

Mens et lønsystem automatiserer beregninger, kører løn for fuldtidsansatte og indsender lønafgifter, er der stadig administrativt arbejde, der skal klares. Når din virksomhed vokser, har du måske brug for nogen til at håndtere onboarding af nye medarbejdere, offboarding af afgående medarbejdere og køre off-cycle lønninger.

Prøv Danmarks letteste lønsystem

 

Fordele ved lønsystem

Virksomheder i alle størrelser har brug for lønsystem til at hjælpe dem med at organisere lønoplysninger, behandle lønninger og foretage direkte indbetalinger til medarbejderes bankkonti. Fordelene ved et lønsystem går imidlertid ud over dette.
Følgende funktioner er normalt inkluderet i et lønsystem, som alle kan forbedre en virksomheds drift, arbejdsgange og systemer:

Beregner løn

Ved at administrere og behandle lønninger beregner et lønsystem bruttolønninger og lønfradrag og sikrer, at hver medarbejder får udbetalt korrekt og til tiden. Ved hjælp af denne software kan du også beregne og fratrække tilbageholdelser såsom lønafgifter, forsikring og pensionsbidrag.

Genererer nøjagtige lønsedler

Et lønsystem genererer digitale, fysiske eller begge dele af medarbejderes lønsedler eller lønsedler, som viser bruttolønnen for lønperioden, skatter og eventuelle andre fradrag, som arbejdsgiveren skal foretage.

Automatiserer opgaver

Indsamling, validering, beskyttelse og årsrapportering kan alle forenkles gennem lønautomatisering.

Lagrer data

Lønsoftware kan også bruges til at lagre data såsom lønsedler og årsrapporter i en sikker og lettilgængelig database.

Med Salary får du også høj brugervenlighed, de bedste og dybeste integrationer, klare prispakker, omfattende automatisering, en populær medarbejderapp, Danmarks hurtigste support, 99,99% oppetid og nogle af branchens mest innovative tiltag.

Prøv Salary gratis

 

Hvordan fungerer et lønsystem?

Et lønsystem gør det muligt at køre løn for din virksomhed gennem en brugervenlig grænseflade. Når du opsætter din lønsoftware, vil du linke din virksomheds bankoplysninger og medarbejdernes bankkonti. Din virksomheds regnskabs- eller tidsregistreringssoftware kan også linkes.

Så snart du har givet al nødvendig information til lønsystemet, kan du let køre din lønkalender, som mange udbydere tillader dig at automatisere. Du kan behandle lønnen gennem lønudbyderens hjemmeside eller mobilapp, hvilket sikrer, at dine medarbejderes lønninger bliver indsat direkte på deres bankkonti på hver lønningsdag.

Onboarding-værktøjer, fordeladministration og HR-tjenester er andre lønsoftwarefunktioner, der kan hjælpe din virksomhed med at køre problemfrit.

 

Hvordan vælger jeg lønsystem?

Et lønsystem er en investering, som de fleste virksomheder vil have gavn af. Typen af virksomhed, du driver, og den type lønsoftware, du har brug for, bør tages i betragtning, når du vælger den rigtige lønsoftware til din virksomhed. Her er nogle spørgsmål, du bør stille dig selv:

Hvad er størrelsen på min virksomhed?

Virksomhedens størrelse skal tages i betragtning, når du vælger en lønplatform, så de ikke vokser fra det for hurtigt. Du behøver ikke at overveje, hvor mange kunder eller hvor meget omsætning din virksomhed har, når du outsourcer løn. Der er bare to ting at overveje: hvor mange medarbejdere har du i øjeblikket, og hvor mange flere vil du tilføje inden for et til to år?

Hvor ofte udbetaler jeg løn til mine medarbejdere?

Bliver dine medarbejdere udbetalt på samme tid eller på forskellige tidsplaner afhængigt af deres kategorier? For eksempel kan du udbetale dem en eller to gange om måneden. Udover disse udbetalinger bør lønsystem kunne håndtere off-cycle-betalinger såsom udgiftsgodtgørelser, bonusser, provisioner osv.

Hvad er mit budget?

Når du vælger en lønservice, er omkostningerne en vigtig faktor at overveje. For at imødekomme dine lønbehov skal du estimere, hvor meget du er villig til at betale månedligt eller årligt. På denne måde vil du ikke strække dig for langt, hvis du er fristet til at betale for yderligere funktioner.

Når du vælger lønsystem, er det vigtigt at definere klart, hvordan du kører din lønproces. Der er forskellige planer til rådighed for at imødekomme behov

Prøv et lønsystem i dag

 

Prøv Danmarks nemmeste lønsystem

Dem, der ønsker høj brugervenlighed, fuld automation og de bedste integrationer, vil gerne vælge Salary. Over 10.000 virksomheder har allerede truffet den enkle beslutning og skiftet til Danmarks nemmeste lønsystem. Nu er det din tur.

I Salary er de fleste ting automatiseret, så du kan bruge din tid mere effektivt. Lønbehandling, nul rapportering, bogføring, overførsler til medarbejdere, skat, ATP og feriekonto er alle automatiseret.

Så behøver du ikke at være bange for at glemme noget vigtigt og slippe af med det kedelige og tidskrævende skrivearbejde.

Prøv Salary og se, hvordan automatisering kan gøre din hverdag nemmere. Det tager kun 2 minutter at komme i gang.

Prøv Salary gratis