Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.
Skal det traditionelle lønsystem på pension?

Skal det traditionelle lønsystem på pension?

I kølvandet på den historiske digitale transformation, som Covid 19 var med til at fremskynde, følger en masse erfaringer og overvejelser om fremtidens digitale landskab, der kan tage pusten fra enhver. Især de ældre og mere traditionelle systemer skal på en lang og usikker rejse for at komme i mål. Hos Salary er vi dog ikke bekymrede. Vi er både nysgerrige og spændte på, hvad fremtiden kræver af et lønsystem – og om lønsystemet, som vi kender det i dag, overhovedet eksisterer om 10 år. Måske skal det traditionelle lønsystem på pension?

Prøv Salary gratis

 

Det traditionelle lønsystem vs. fremtidens lønsystem

Som vi har skrevet om tidligere , har vi oplevet et digitalt tigerspring under Corona lockdown, som sprængte rammerne for arbejdslivet og medførte stor digital innovation og ekstrem omstillingsparathed. Fremtidens virksomheder og medarbejdere er yderst agile og dét stiller nye krav til lønsystemet. Lad os se på, hvor problemerne opstår i det traditionelle setup, og hvordan det skal løses fremover.

 

  • Traditionelle lønsystemer døjer med en kompliceret opsætning og grænseflade. Ligesom alle andre succesfulde digitale dagligdagstjenester, skal oplevelsen i fremtidens lønsystem være intuitiv og gnidningsfri.

 

  • I dag findes der stadig lønsystemer, der klamrer sig til manuel indtastning. Der er intet mere monotont og frustrerende end tastearbejde, og det er netop her, der opstår menneskelige fejl. Fejl, som automatisering kunne have forhindret. Automatisering sparer både tid og frustrationer. Fremtidens lønsystem har automatisering som topprioritet og fokus på at reducere antal interaktioner med f. eks. indtastning af arbejdstimer som oftest berøres af flere personer inden det er indtastet i et traditionelt lønsystem.

 

  • Traditionelle lønsystemer tager sig kun af lønnen. Det er en lidt for snæver indstilling allerede i dag. Et lønsystem skal i langt højere grad kunne effektivisere på tværs af administrationen, som en integreret del af virksomhedens IT, forbundet med flere forskellige systemer. Dette for at sikre den reelle værdiskabelse ved digitalisering og reduktion af risiko for fejl mellem systemer.

 

  • Lønsedlerne er for komplekse. Medarbejderen skal forstå sin lønseddel hurtigt. Man kræver det samme af sin lønseddel, som man ville kræve af hvilket som helst andet digitalt dokument. Uanset om man er tømrer eller receptionist, skal man have nem digital adgang til sin lønseddel, og forstå alle punkterne. Det kan være en svær opgave at løfte for det traditionelle lønsystem.

 

  • Prøveberegninger hører fortiden til. Desværre spøger de stadig i traditionelle lønsystemer. Det tager for lang tid, og er helt unødvendigt. I fremtidens lønsystem kan man se løndata i realtid.

 

  • Det traditionelle lønsystem rykker ikke hurtigt nok på supporten. Jo mere digitale vi bliver, jo hurtigere skal vi have hjælp, når der opstår problemer. Man skal kunne få hjælp til sit problem via mail, chat, eller telefon og svartiden skal være så kort, som muligt.

 

  • Det traditionelle lønsystem er for statisk. Men vi kan ikke hvile på laurbærrene. Vi skal netop følge med og være dynamiske. Når det digitale rykker sig, skal lønsystemet rykke med. Løn er også foranderligt, og vi skal være lige så agile som resten af samfundet. Vi skal huske på at yngre generationer har større foventninger til digitale løsninger og det er på tide at lønsystemerne følger med tiden.

 

  • Det traditionelle lønsystem fokuserer for snævert mod virksomheden. Løsningerne er virksomhedsdrevne, selvom fremtiden utvivlsomt handler mere om medarbejderen. Medarbejderen driver værket. Især efter Covid 19 omvæltningen. Glade medarbejdere giver glade kunder, og det nye arbejdsliv med alt fra gig-economy til hjemmearbejde kalder på medarbejderdrevne løsninger indenfor virksomhedens rammer.

 

Det står klart, at det traditionelle og komplekse lønsystem baseret på manuel indtastning af data i højere grad vil vige for fremtidens lønsystem, der er højt automatiseret, intuitivt og forbundet med resten af virksomhedens systemer. Lønsystemet skal levere værdi på tværs af administrationen.

Læs mere om automatiske lønsystemer her.

Prøv Salary gratis

 

Fremtiden er her

Hos Salary er de fleste af ovennævnte funktioner, der kræves af fremtidens lønsystem, faktisk allerede på plads. Vi er privilegerede, eftersom Salary er et nyere system med et yderst enkelt og agilt udgangspunkt. Det har givet os et digitalt forspring, der kommer alle vores kunder til gode i disse tider.

Vi fortsætter vores arbejde med at simplificere hverdagen for små og mellemstore virksomheder, og kan f.eks. uden problemer sørge for, at vores kunder får deres lønoverblik i realtid og slipper for det evindelige tastearbejde. Gennem vores store brugervenlighed øger vi dagligt automatiseringen af manuelle processer, og giver medarbejderne letforståelige lønsedler sammen med en enkel medarbejder-app til udlæg, tidsregistrering, lønsedler og kørsel. Hele administrationen får et mere enkelt udgangspunkt, og vi huser da også Danmarks hurtigste lønsupport. Virksomheder ønsker i stigende grad, at deres systemer taler sammen med lønsystemet, noget som vi i høj grad imødekommer gennem vores integrationer til forsikring, HR, vagtplan- og økonomisystemer. Og vi er kun lige begyndt.

Snart løfter vi sløret for en banebrydende nyhed, der for alvor vil hive tæppet væk under det traditionelle lønsystem. For der er ingen vej udenom. Det traditionelle lønsystem er allerede forældet, og går mørke tider i møde. For Salary er fremtiden lys og spækket med et utal af spændende muligheder. Glæd dig.

Prøv Salary gratis

 

Undgå at vælge forkert