Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.
Har din virksomhed skiftet størrelse

Har din virksomhed ændret størrelse?

Har du fået brev fra SKAT om, at din virksomhed har ændret størrelse? Hvis ja, så er det vigtigt, du husker at opdatere dette i dit lønsystem, så du undgår gebyrer fra SKAT.

Hvert år omkring oktober skriver SKAT ud til de virksomheder, som har ændret størrelse i en grad, der betyder, at de skal klassificeres anderledes hos SKAT, og varsler nye betalingsfrister til A-skat og AM-bidrag fra januar måned.

 

Hvad betyder ændringen?

Virksomhedens størrelse afgør, hvilke betalingsfrister din virksomhed har til SKAT.
Ligger virksomhedens A-skat under 1.000.000 DKK og AM-bidrag under 250.000 DKK per år, så klassificeres virksomheden som lille virksomhed.

En lille virksomhed skal betale A-skat og AM-bidrag den første bankdag efter den 10. i måneden efter dispositionsdato for lønafregning, så beløbet er til disposition hos SKAT den første bankdag derefter.

Ligger virksomhedens A-skat derimod over 1.000.000 DKK og AM-bidrag over 250.000 DKK per år, så klassificeres virksomheden som stor virksomhed.

En stor virksomhed skal betale A-skat og AM-bidrag den sidste bankdag i den måned, hvor lønnen er til disposition, så beløbet er til disposition hos SKAT den første bankdag måneden efter.

Prøv Salary gratis

 

Hvad skal du gøre?

Når du opretter dig i Salary, vælger du hvilken størrelse din virksomhed har. Dermed ved vi, hvilke deadlines lønsystemet skal bruge til at styre dine betalinger til SKAT. Ændrer disse omstændigheder sig, er det vigtigt, at du opdaterer informationen. Dette gør du under Virksomhed > Virksomhed

I brevet fra SKAT får du at vide, hvornår du skal lave denne rettelse. Det er vigtigt, du følger denne vejledning, så betalingerne sendes rettidigt. SKAT orienterer nemlig kun virksomheden, og vi har ikke mulighed for at justere dette automatisk.

 

Hvad sker der, hvis du ikke ændrer størrelsen?

Glemmer du at rette din virksomheds størrelse, kan det resultere i, at jeres betalinger sendes for sent, og SKAT opkræver gebyrer for de forsinkede indbetalinger.

Du er heldigvis få klik fra at have ordnet det i Salary.

Prøv Salary gratis