Alternativ til Letløn – Salary er både gratis og nemt

Hvis du er i færd med at ansætte din første medarbejder, er LetLøn, SKATs gratis service til administrering af løn, ofte et nemt første valg.

Men med LetLøn er der ikke tale om et reelt lønprogram, men en digital løsning, der gør det muligt for dig manuelt at aflønne dine medarbejdere. Det egner sig godt, hvis du driver en meget lille virksomhed med en eller to medarbejdere.
Men LetLøn kan også være mere til besvær end gavn, hvis du mangler tid eller gerne vil fokusere på mere givende arbejdsopgaver.

Derfor mener vi, at Salary er et bedre alternativ til dig, der ønsker at bruge mindst mulig tid på administrativt arbejde fremfor at fokusere på at vækste din forretning. Salary kan både fås i gratis og betalt version, og du kan komme i gang på under 2 minutter. Se bare med her:

Klik på knappen nedenfor for gratis at komme i gang med Salary i dag. Vi gør det nemmere for dig end du kunne forestille dig!

 

Prøv Salary gratis

 

Har du stadig brug for lidt mere indsigt i, hvorfor vi mener Salary er et bedre og nemmere alternativ end LetLøn? Vi har samlet en kort liste af fordele og ulemper ved LetLøn sammenlignet med Salary, som du kan læse her nedenfor.

 

Salary vs. LetLøn

Udgifter

Både Salary og LetLøn er gratis for virksomheder, der har op til 3 medarbejdere. Herefter er LetLøn stadig gratis, hvorimod du med Salary skal betale 19 kr./lønseddel.

For de 19 kr. slipper du dog for et væld af manuelt arbejde, hvilket tager tid væk fra dit arbejde – og i værste tilfælde dine weekender eller aftener.

Salary 0 – 1 LetLøn

 

Beregning af løn og honorar

Med LetLøn skal du manuelt indberette og beregne løn, A-skat og andre relevante lønforhold for hver enkelt medarbejder. Når den beregning er blevet godkendt, skal du derefter overføre pengene manuelt til din medarbejder og til SKAT.

Salary derimod tager sig af beregningen for dig. Når du én gang har oprettet en medarbejder og deres timesats, er din eneste månedlig opgave at indtaste timetal og godkende lønsedler. Hvis der er tale om en fastansat, skal du ikke engang indtaste timer. Salary beregner selv skat, AM-bidrag, feriepenge og ATP m.m. Derudover kan du ved at lave en NETS integration lade os stå for alle betalinger automatisk.

Med Salary Basic prispakken kan du ovenikøbet integrere vores lønprogram med bogføringssystemer, og tidsregistreringssystemer samt bruge vores medarbejder-app til at registrere arbejdstimer.

LetLøn er derfor en god webbaseret løsning, hvis du har tid og overskud til manuelt at indtaste hver enkelt medarbejders lønoplysninger hver måned. Men hvis du har mange medarbejdere eller din tid er bedre brugt andetsteds, så har Salary en række funktioner, der letter din arbejdsbyrde.

Salary 1 – 1 LetLøn

 

Pension og tillæg

Du kan ikke indberette pension, ferie med løn eller beregne tillæg såsom søgne-helligdagsbetaling med LetLøn.

Salary derimod håndterer alle former og aspekter af aflønning til ansatte. Vores lønprogram beregner hvert aspekt automatisk, såfremt du har indtastet betingelser og rammer for, hvad dine ansatte skal have i pension, tillæg eller lignende.

Salary 2 – 1 LetLøn

 

Lønseddel fra Salary vs. LetLøn

 

LetLøn producerer ikke en lønseddel automatisk.

Når du har indtastet de relevante oplysninger, giver den dig dog de nødvendige informationer, du skal bruge, når du skal udarbejde en lønseddel til hver af dine ansatte.

For at kunne bruge beregningsordningen, skal du først være registreret som arbejdsgiver på Virk.dk. Når det er overstået, vil du kunne tilmelde dig LetLøn fra den 1. i måneden. Inden da skal du have indberettet løn, A-skat og andre relevante lønforhold for perioderne før tilmeldingen.

Hver måned skal du afgive stamoplysninger og indtaste dine ansattes løn og antal timer for den givne lønningsperiode. Derefter modtager du en beregning af hvad, der skal betales i A-skat, AM-bidrag, ATP og feriepenge for hver enkelt medarbejder. Beregningen er altid baseret på de nuværende skatteregler. Dette svarer cirka til oplysningerne, du normalt finder på lønsedler.

Det er lovpligtigt at udforme en lønseddel. Over månederne kan det hurtigt blive til rigtig meget arbejde, hvis du hver gang skal lave lønsedlerne manuelt.

Salary derimod er et automatiseret lønsystem sat i verden for at gøre det lettere for virkesomhedsejere. Salary genererer automatisk en retvisende lønseddel hver måned. Dit eneste job er at oprette medarbejderen, indtaste deres timer (hvis de er timelønnede) eller integrere dit tidsregistreringssystem med Salary og godkende lønsedlen hver måned.

Salary 3 – 1 LetLøn

 

Konklusionen…

 

På trods af, at det i navnet indikeres, at det er Let… så kan det sagtens blive Lettere. Det er den vision Salary er bygget på.

Salary har en klar vision og det er at gøre løn simpelt. Jo mindre tid du som virksomhedsejer eller medarbejder skal bruge på ting, der har med løn, regnskab og vagtplanlægning at gøre, jo mere tid har du til at vækste din virksomhed, og det er en succesfaktor for os.

Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at vi mener at Salary vinder over LetLøn, når det kommer til bogføring af løn.

Du kan blive gratis bruger af Salary i dag uden binding.

 

Prøv Salary gratis