Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Hvad er en lønseddel?

En lønseddel er medarbejderens dokumentation på, at lønnen fra arbejdsgiver er blevet beregnet korrekt og udbetalt retmæssigt.

Din lønseddel skal være skriftlig og indeholde oplysninger om:

  • Løn for den valgte periode, som der bliver betalt løn for
  • Periodens længde (typisk en måned)
  • Dato, hvor lønsedlen laves
  • Skal indeholde lønnen før skat
  • A-skat og AM-bidrag, der er trukket fra lønnen
  • Medarbejderens navn, adresse og CPR-nummer
  • Virksomhedens navn, adresse og CVR-nummer

Udover de informationer der skal være på lønsedlen, har du mere eller mindre frie rammer, som selvfølgelig afhænger af medarbejderens ansættelsesforhold.

Prøv Salary gratis

 

Forstå din lønseddel

Det kan måske virke svært og uoverkommeligt at forstå din lønseddel. Vi har dog lavet en fin guide, som gennemgår en lønseddel og beskriver, hvordan du kan forstå din lønseddel. Find guiden til at forstå din lønseddel her.

 

Eksempel på en lønseddel

En lønseddel kunne eksempelvis se ud som i ovenstående billede. Den øverste post vil altid være din bruttoløn/grundløn. Det er denne løn, som du aftaler med din chef, når du er fastansat.

Nederst, markeret med fed, står der, hvad du får udbetalt til din konto, og hvornår du får det udbetalt. Det er din nettoløn og er altså det, som du kan forvente går ind på din konto.

Derudover er der en masse andre poster. Hvis disse virker forvirrende, og du vil have dem gennemgået, så vil vi igen anbefale, at du læser vores gennemgang af lønsedlen her.

Prøv Salary gratis

 

Gratis lønseddel-skabelon hos Salary

Hvis du selv vil lave en lønseddel, så har Salary lavet en gratis lønseddelskabelon. Det kan dog være kompliceret at få lavet denne korrekt og få indberettet og betalt retmæssigt til skattekontoen, overført til medarbejderens konto, betale ATP, Feriepenge m.m.

Virker det bøvlet? Hvorfor så ikke bruge Salary? Hos os kan du automatisk få dannet lønsedler, indberettet og betalt skat, ATP, pension, samt bogført m.m. til blot 21 kr pr. lønseddel. Hvis du er interesseret, så se mere om vores lønsystem og vores priser.

Prøv Salary gratis
Undgå at vælge forkert