Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Hvad er Bruttoløn og Nettoløn?

Bruttoløn/Nettoløn – forklaring og forskelle

Hvad var det nu lige, at forskellen på brutto- og nettoløn var? Hvad beregnes pension ud fra? Hvad er den skattepligtige løn? Er du også i tvivl om disse ting, så læs denne korte artikel og få svaret.

Prøv Salary gratis

 

Hvad er bruttoløn?

Bruttoløn er den løn, der udgør medarbejderens samlede løngrundlag, før skat, AM-bidrag m.m. Bruttolønnen kaldes også grundlønnen.

 

Hvad er nettoløn?

Nettoløn er den løn der kommer til udbetaling. Det er med andre ord det egentlige beløb, som man, som medarbejder, får udbetalt til sin konto. Det er den løn man får udbetalt, når diverse skatter og ATP er blevet betalt.

 

Hvordan beregnes nettoløn?

Nettolønnen beregnes som ens bruttoløn fratrukket diverse skatter. Imens bruttolønnen, for fastansatte, typisk vil være fastlagt i kontrakten og ikke vil variere fra måned til måned, så kan nettolønnen variere afhængig af dine personlige skatteforhold. Således kan man ende med at skulle betale mere/mindre i skat af sin bruttoløn afhængig af, hvor meget man har tjent i løbet af året.

 

Forskelle mellem brutto- og nettoløn:

-Bruttoløn er før skat, nettoløn er efter skat

-Bruttolønnen er typisk fast, nettolønnen kan variere som følge af skatteforhold

-Bruttolønnen er grundlønnen, nettolønnen er den løn, som skal udbetales

 

Bruttoløn og pension

Mange vælger at angive både arbejdsgiver- og medarbejderbetalt pension som en procentsats af lønnen. Når man angiver procentsatsen, så beregnes pensionsindbetalingen på baggrund af bruttolønnen. Det vil sige, at en bruttoløn på eks. 10.000 kroner med 10% i pensionsbidrag resulterer i et pensionsbidrag på 1.000 kroner. Se hvor nemt det er at håndtere pension i Salarys lønsystem her.

Prøv Salary gratis

 

Salary: bruttoløn og nettoløn

Det er nemt at holde styr på sin brutto- og nettoløn i Salary. Du angiver blot grundlønnen, vi henter skatteoplysninger automatisk, og så sørger vi for, at nettolønnen altid er korrekt iht. de eksisterende skatteoplysninger.