Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Hvad betyder nulindberetning? 

Nulindberetning betyder, at man indberetter til skat, at man intet løn har udbetalt i en given måned. Når ens virksomhed er registreret som arbejdsgiver, så skal man indberette til skat hver måned. Hvis man i en måned udbetaler løn til en eller flere af sine ansatte, så skal man indberette A-skat og AM-bidrag til skat. Hvis man i stedet, ikke udbetaler løn i en måned, så kunne man foranlediges til at tro, at man så ikke bør indberette til skat overhovedet. Det er i midlertidig et lovkrav, at man i stedet ‘nulindberetter’, hvilket kort fortalt er en indberetning af at man nul løn har udbetalt – deraf nulindberetning.

Indberetning af nulangivelse ifm. nulindberetning

Vil man indberette en nulangivelse selv, så skal man ind på E-indkomst og herfra trykke på menuen og vælge:

  1. Indberet nulangivelse
  2. Vælg hvilken måned og år du skal indberette for
  3. Vælg ‘Fortsæt’
  4. Vælg ‘Bekræft’ – på næste side

Hvis du bruger Salary, så laver vi automatisk og gratis nulindberetninger til Skat, når du ikke udbetaler løn i en given måned.

Hvordan indberettes løn til skat?

Når man indberetter løn til skat, så skal man ind i E-indkomst og taste oplysninger om sine medarbejderes lønforhold i de felter, som hører til den type indkomst, som de har modtaget. Der findes forskellige felter til forskellig type indkomst, og det kan være ret komplekst. Det kan eksempelvis være, at man skal indberette i følgende felter:

 

 

Her skal man så være klar over, hvad felterne i E-indkomst betyder, og hvad der skal skrives ind i hvert felt. Hvis du synes, at det lyder for svært, så bør du overveje at bruge et lønprogram, som automatisk kan indberette løn i E-indkomst for dig. Et sådant lønprogram kunne jo være Salary.dk.

Prøv Salary gratis