Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Hvad er lønforskud/nettotræk?

Et lønforskud er en acontoudbetaling af en medarbejders nettoløn. Normalt modtager månedslønnende medarbejdere deres løn på den sidste bankdag i måneden. Hvis man vil udbetale lønnen tidligere, så er dette muligt, men i så fald bør man være opmærksom på, at man betaler lønnen efter skat.

Når man har betalt et forskud, så er det vigtigt at registrere dette på den almindelige løn, da medarbejderen ellers vil få “dobbelt” løn. Registreringen af et lønforskud vil komme til udtryk som et nettotræk på den almindelige løn. Nettotrækket er, kortfattet, blot et beløb som trækkes af medarbejderens nettoløn (dvs. lønnen efter skat).

Prøv Salary gratis

 

Eksempel på hvordan du kan forstå lønforskud

Forestil dig Michael, som du har ansat i din virksomhed. Hans bruttoløn (dvs. før skat) er 10.000 kroner om måneden

I midten af måneden aftaler du med Michael, at han får et lønforskud. Du udbetaler derfor 5.000 kroner til ham.

I slutningen af måneden skal lønsedlerne laves. Michaels bruttoløn er 10.000 kroner, og han betaler 50% af sin løn i skat. Det vil sige, at han står til at skulle have 5.000 kroner udbetalt, netto.

Da du jo allerede har udbetalt de 5.000 kroner i midten af måneden, registrerer du et nettotræk på 5.000 kroner. Disse 5.000 kroner trækkes nu fra Michaels nettoløn (løn efter skat). Samlet set ender det med, at Michael, i slutningen af måneden, ikke får udbetalt nogle penge, da disse jo allerede er udbetalt

Ovenstående eksempel viser også, hvorfor man skal være lidt påpasselig med bare at udbetale et lønforskud – man skal i al fald vide, hvad medarbejderen står til at modtage efter skat.

 

Lønsystemet Salary gør det enkelt at beregne forskud

Salary beregner automatisk nettolønnen på hver af dine medarbejdere. Hvis du vil udbetale et lønforskud, så ved du dermed altid hvad nettoløngrundlaget er, og du kan nemt undgå at udbetale flere penge end der er grundlag for.

Imens selve betalingen af lønforskud foregår udenom Salary, så har vi gjort det nemt for dig at registrere det nødvendige nettotræk. Hvis du vil se, hvordan dette gøres i Salary, så kan du se mere i denne guide om registrering af forskud.

Prøv Salary gratis