Har du mere end 20 medarbejdere? Lad os tage en snak om, hvad Salary kan gøre for dig.

Hvad er en start-saldi?

For at kunne forstå startsaldi er det vigtigt at have en idé om, hvad lønsaldi er.

Lønsaldi fremgår i bunden af din lønseddel, og disse saldi viser eks. hvor meget, man har tjent i løbet af et år, hvor meget ferie man har opsparet, hvor meget pension, man har indbetalt m.m.

Hvis man skifter lønsystem i løbet af et kalenderår, så skal ens lønsystem vide, hvad hver medarbejder har tjent i løbet af året, opsparet af ferie i løbet af året, indbetalt i pension m.m. Det er disse saldi, som kaldes startsaldi. Hos Salary er vi interesseret i fire forskellige kategorier af startsaldi:

  1. Medarbejderens indkomst i løbet af året
  2. Medarbejderens skat i løbet af året
  3. Medarbejderens pension i løbet af året
  4. Medarbejderens ferie i løbet af året.

Afhængig af, om medarbejderen er fuldtidsansat eller timelønnet, så kan måden man opgiver startsaldi for ferieregnskabet være en smule anderledes. Ellers er det ligetil at angive startsaldi i Salary – man tager blot den seneste lønseddels lønsaldi og indtaster i Salary, når man opretter sin medarbejder.

Hvad skal man vide om startsaldi?

Det vigtigste at vide om startsaldi er, hvad man skal indtaste. I Salary har vi tilføjet en række felter, som man kan udfylde, når man opretter sine medarbejdere. Det ser eksempelvis sådan her ud:

Hvordan overføres startsaldi fra Danløn til Salary?

Hvis du har brugt Danløn førhen, så har vi gjort det nemt at overføre startsaldi til Salary. Det eneste du skal gøre, er, at gå ind på denne side og indtaste dit brugernavn og kodeord til Danløn, så henter vi alle medarbejder- og lønoplysninger derfra. Så hvis startsaldi holdt dig tilbage fra at skifte lønsystem, så er det i al fald ikke en undskyldning hos Salary 🙂