Hvad er en fridag?
En fridag er en arbejdsgiverbetalt fridag. Man kan både afholde kvarte fridage, halve fridage, trekvarte eller hele fridage. Fridage kan ikke afholdes på søn- og helligdage, medmindre man alligevel skulle arbejde de dage. Du kan få et overblik over helligdage i Danmark her.
Typisk vil afholdelsen og opsparingen af sådanne fridage være specificeret i overenskomsten mellem arbejdsgiver og -tager, og man oplever mange gange fridage benævnt som ‘den 6. ferieuge’ eller ‘feriefridage’.
Prøv Salary gratis
Hvad er forskellen på en fridag og en feriedag?
Imens alle fastansatte i Danmark, jf. Ferieloven, har ret til mindst 25 dages betalt ferie, så er der ingen lov, som dikterer hvor mange fridage, man har ret til.
Enhver fastansat opsparer 2,08 feriedage med løn om måneden, som de kan afholde i takt med, at de sparer dem op. Fridagene er der, som sagt, ikke lovbestemmelser om. Mange oplever dog at have en overenskomstbestemt 6. ferieuge eller at have en fridag 1. maj eller grundlovsdag. Ikke desto mindre, så er dette noget, som skal aftales mellem arbejdsgiver og arbejdstager.
Hvem betaler fridage?
Fridage betales af arbejdsgiver.
Salary gør det let at registrere ferie og fridage
Med Salary har vi heldigvis gjort det nemt at registrere både kvarte, halve, trekvarte og hele fridage. Hvis arbejdsgiver og arbejdstager aftaler en fridag, så skal dette blot registreres i Salary, og så sørger vi automatisk for at holde styr på, hvor mange fridage, som er registreret i løbet af året.
Vi har gjort det nemt at holde styr på medarbejdernes fridage fravær – find mere information i vores guide om registrering af fravær.
Prøv Salary gratis