Werner Valeur: Jeg stjæler kunder fra Danløn

Skrevet af Werner Valeur (tidl. Toke Kruse)

Danløn og deres prismodel bliver overhalet med et gratis lønprogram, skabt af founderen bag Billy. Få her historien om, hvordan det kommer til at ske.

Det hele startede tilbage i 2010 med en tanke om at gøre regnskab lettere for iværksættere og startups, men hurtigt indså jeg, at også lønprogrammerne haltede gevaldigt bagefter. Der skulle dog gå fem år, før jeg kunne gå i gang med det brugervenlige lønprogram Salary.

 

Sådan adskiller Salary sig fra Danløn på fire punkter

 

Lønsystemet Danløn har i mine øjne fire svage punkter: brugervenligheden, brandet, udseendet og prismodellen. Og det er netop her, vi sætter ind med Salary.

 

1. Brugervenligheden

 

Salary går i markedet med et lønprogram, som jeg mener, det skal laves – nemlig så det både er let for bogholdere at have mange kunder og for virksomhedsejere at holde styr på deres ansatte.

 

2. Brandet

 

Danløn har eksisteret i mange år, mens Salary er ny på markedet. Alene det, at vi er nye, bruger vi som en fordel. Dermed kan vi nemlig vende op og ned på, hvordan et lønsystemfirma kommunikerer. Vi har fx valgt at have imødekommende case-videoer og en stærk, anderledes animationsvideo for et lønsystem. På den måde kan vi fortælle en historie og invitere brugere ind til en ny fortælling om, at løn godt kan være nemt for alle og enhver.

 

3. Udseendet

 

Nogle vil måske mene, at et programs udseende er komplet lige meget, men det tror jeg ikke på. Man går jo heller ikke ud og køber en grim bil, hvis man har råd til en pæn. Eftersom prisforskellen mellem Danløn og Salary ikke er et konkurrenceparameter i sig selv, så adskiller vi os i den grad på udseende og udtryk. Vi ønsker at være moderne og imødekommende, og det tror jeg, at vi har ramt med vores venlige, grønne farve og levende logo.

 

4. Prismodellen

 

Danløns prismodel er simpel, og du kan få kørt løn for blot 20 kr. Men hvad hjælper det, hvis din bogholder eller du selv skal bruge lang tid på at tilføje og oprette medarbejdere? I Salary har vi valgt en fuldkommen gratis pakke, hvor man kan lave komplet løn – og hvis man vil have automatiseret nogle af arbejdsopgaverne, kan man nøjes med at betale 19 kr. pr. lønseddel. Det er åbenlyst ikke, fordi vores brugere skal skifte fra Danløn til Salary for at spare 1 krone, men det er en del af strategien at være de billigste, så pris ikke bliver en barriere.

Salary er ikke bare en kopi af Danløn, som jeg kan se, at andre nye lønprogramspillere har gjort det – Salary er bygget op fra bunden ud fra en helt ny tankegang med et afsæt, hvor vi har haft brugeren i centrum. Det lyder som en floskel, men jeg ser gang på gang, at folk blot kopierer andre, og så håber de på at få det samme resultat som dem. Big mistake, hvis du spørger mig. Man kommer aldrig forrest ved at gå i andres fodspor.

 

Sådan vil jeg stjæle kunder fra Danløn

 

I Salary går vi direkte efter at appellere til små og mellemstore virksomheder, som vi vurderer er Danløns kernekunder. Her vil vi ramme Danløn på både pris og brugervenlighed, hvilket bliver det budskab, der gentages gang på gang. Nemt, nemmere, nemmest. Derfor er vores slogan også ”Løn uden hårdt arbejde”, med henvisning til, at lønprogrammer normalt har været svære at arbejde i, og det har krævet hårdt arbejde bare at udbetale løn. Desuden har det en dobbeltbetydning; at tjene penge plejer jo netop at kræve hårdt arbejde.

Tilmelder du dig Salary, hjælper vi dig med at skifte over, sådan at transitionen bliver så let og enkel som overhovedet muligt.

 

Bluegarden og Dataløn er ikke en pind bedre

 

Da jeg solgte Relation Technology i 2015, slog det mig, hvor slemt det stod til med Dataløns brugervenlighed og funktionalitet. I forbindelse med salget skulle jeg opgøre, hvor mange feriepenge virksomheden skyldte de ansatte. Der fandtes ikke ét sted i deres system, hvor man kunne få et sumtal, hvilket betød, at jeg skulle gå alle medarbejdere igennem fra a til z og kigge på hver måned for at samle tallene. Dette eksempel synes jeg illustrerer, hvor uigennemtænkt deres system er.

 

Sådan kommer du i gang med Salary

 

Jeg vil foreslå, at du prøver Salary af, så du kan få syn for sagen og selv vurdere, hvor let og brugervenligt Salary er. Vi tror på, at mange små og mellemstore virksomheder kan spare både tid og penge ved at bruge Salary.

Prøv Salary gratis